Искаш по-малко нежелано окосмяване? Ето 6 начина да го постигнеш!

Макар и да отнема доста време и усилия (особено, когато заложим на бръснене или кола маска), обезкосмяването е задача, която определено си заслужава. То създава усещане за пълна свобода и неповторимо удобство и като че ли е финалният щрих в твоята идеална външност. Ако искаш да имаш винаги гладка кожа, можеш да избереш от множество естетични процедури.

Бръснене

Това е най-популярният (и на пръв поглед евтин) вариант за справяне с излишното окосмяване. За съжаление е и най-нетрайният – установено е, че косъмчетата започват да набождат само няколко часа след премахването им. Макар и лесно за извършване – дори и в последния момент преди важна среща – бръсненето отнема от ценното ти време и прави кожата ти по-суха и по-раздразнена. Създава и риск от врастване на космите под кожата, което води до много некомфортни възпаления.

Кола маска и епилиране

Кола маската е вторият най-популярен начин за премахване на нежеланите косми. Препоръчително е да се прави поне на всеки 2 седмици. За да проработи, е необходимо косъмчетата да са поне 1 cm, за да бъдат отскубнати от фоликула. Но много често те просто биват частично откъснати – особено когато са по-дебели и здрави.

Сред другите недостатъци на тази козметична процедура са, че е много болезнена (особено в чувствителните зони), има опасност от изгаряне на кожата (при употреба на топла кола маска) и отново създава риск от врастване на косъмчетата под кожата.

Епилаторът е алтернатива на кола маската, но механизмът на действие е почти същият. Тук косъмчетата отново трябва да са малко по-дълги и отново могат да бъдат скъсани вместо напълно отскубнати. Процедурата е болезнена в по-нежните зони от тялото, а появата на подкожни косми е почти гарантирана.

Депилиращи кремове

Депилиращите кремове са удобен и сравнително евтин метод за премахване на окосмяването по тялото. Те трябва да се използват с особено повишено внимание, особено ако кожата е чувствителна. Поради химичния им начин на действие, те крият риск от изгаряне и алергична реакция. Ако неволно оставите крема да престои повече време от оказаното, може да предизвикате потъмняване на кожата.

Електролиза

Това изключително болезнен метод за трайно премахване на излишното окосмяване, който не е широко разпространен. При него в космения фоликул се въвежда малка и изключително тънка игла, по която преминава електрически ток. Енергията унищожава фоликула и оттам предотвратява повторната поява на косъма.

Процесът е много дискомфортен за пациента и отнема изключително дълго, тъй като всеки фоликул и косъм се третират един по един. За големи зони (като крака, гръб, корем) процедурата е много трудоемка и доста скъпа. Понякога се налага да се направят и допълнителни процедури, които не могат да се определят предварително. Също така рискът от пигментация на кожата е много голям.

Лазерна епилация

Лазерната епилация е възможно най-добрият метод за премахване на нежеланото окосмяване, който има наистина трайни резултати.

При нея лазерният лъч се абсорбира от косъма, преминава по неговата дължина, достига до космения фоликул и го унищожава термично. На мястото на стария фоликул не се появява нов. Така се прекратява и образуването на нови косъмчета.

За разлика от другите алтернативи, лазерната епилация (проведена с висококачествена апаратура като Venus Velocity) не носи неприятни усещания. Хората, които се подлагат на подобна процедура казват, че усещат гъделичкане или боцкане, но не и болка. Лазерните сесии се извършват на всеки 45 дни, а препоръчителният им брой варира от 6 до 12, в зависимост от зоната. При необходимост, веднъж в годината се извършва и поддържаща процедура.

 

Malinovi Laser Center ще те накара да усетиш свободата и комфорта, които гладката кожа ти носят. Ние сме най-добрият специализиран център за лазерна епилация в Пловдив и извършваме процедури на всяка зона на тялото. Работим с Venus Velocity – златният стандарт за лазерна епилация в световен мащаб. Благодарение на първокласната технология и нашия добре обучен екип, твоите процедури ще бъдат комфортни, ефективни и най-важното – без болка!

Ако имаш още въпроси или искаш да запазиш своята безплатна консултация още днес, ни се обади на +359 877 53 53 55 или ни пиши във Facebook и Instagram.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ:

Виж повече

Как да се подготвиш за лазерна епилация

Как да се подготвиш за лазерна епилация? Ето 7 лесни стъпки!

Кола маска, епилатор, бръснене – всички използваме тези стандартни методи за премахване на нежеланите косми. Но колкото и да ни е комфортно с тях, няма как да не признаем, че най-голямото им неудобство е много краткият им ефект и необходимостта постоянно да си заделяме време, за да ги правим.

Лазерната епилация е най-добрият метод за премахване на нежеланите косми. Нуждаеш се само от няколко процедури (по 1 на месец), за да има кажеш завинаги сбогом. Но за да са максимални твоите резултати, е необходимо да се подготвиш чрез 7 кратки и много лесни стъпки.

Стъпка 1: Не изрусявай косъма

Лазерната епилация има най-добри резултати, когато космите са с по-тъмни (т.е. с повече пигмент). Ако ги изрусяваш, ще затрудниш насочването на лазерния лъч и няма да постигнеш толкова добри резултати. Ето защо не трябва да използваш продукти за изсветляване на косъма поне 6 седмици (или 42 дни) преди да се подложиш на лазерна епилация, за да дадеш достатъчно време на космите да възвърнат естествения си цвят.

Стъпка 2: Раздели се с кола маската и епилатора

Епилаторът и кола маската нарушават най-горния слой на кожата, а оттам я правят и по-чувствителна. За да осигуриш своя максимален комфорт, не използвай кола маска или епилатор поне 3 седмици преди лазерната процедура. В противен случай, не само ще усетиш дразнене по време на терапията, но и резултатът няма да е достатъчно добър.

Стъпка 3: Внимавай със слънцето

Необходимо е да се предпазваш от слънчевите лъчи и да не ходиш на солариум 7 дни преди и 7 дни след твоята лазерна процедура. Причината – възможна е появата на нежелана пигментация или пък кожни раздразнения. Ето защо е необходимо да използваш слънцезащитен крем върху третираната зона, ако тя не може да бъде покрита. Също така е препоръчително да не използваш ексфолиант или бронзант, а и да оставиш СПА и сауна посещенията на след края на курса от лазерни процедури.

Стъпка 4: Обръсни зоната, която ще третираш

12 часа преди твоя час за лазерна епилация, трябва да обръснеш зоната, която ще третираш. За целта използвай бръснач или тример. Защо е необходимо? Ако космите са израснали над повърхността на кожата (макар и с няколко милиметра), те ще „изсмучат“ енергията на лазера. Така вместо да достигне в дълбочина до космения фоликул, за да го неутрализира, лазерът само ще изгори видимата част на косъма.

Стъпка 5: Не използвай епилиращи кремове и други козметични продукти преди лазерната процедура

Непосредствено преди да направиш своята лазерната процедура е необходимо да почистиш кожата си от зоната, която ще се третира. За целта използвай само сапун и топла вода. В никакъв случай не нанасяй козметични продукти (като крем, дезодорант, лосиони, грим) върху зоната, тъй като техните съставки често повлияват негативно върху крайните резултати.

Стъпка 6: Не се притеснявай и бъди честен

Винаги преди процедура информирай своя терапевт ако имаш алергии, кожни заболявания или приемаш медикаменти. По този начин ще избегнеш евентуални странични ефекти и ще се подсигуриш, в случай, че лазерната епилация просто не е подходяща за кожата ти.

Стъпка 7: Ден без спорт и спа процедури

Тъй като лазерната епилация отваря порите, кожата става по-уязвима и податлива на инфекции, непосредствено след процедурата. Добре е да вземеш някои предпазни мерки, докато чакаш да се възстанови. Спести си потенето във фитнеса и сауната, както и хлорираната вода в басейна и джакузито, до 2-3 дни след процедурата.

Какво ще постигнеш с тези 7 стъпки?

  • Ще намалиш риска от появата на странични ефекти
  • Ще осигуриш своя пълен комфорт по време на процедурата
  • Ще извлечеш максимума от своите лазерни процедури
  • Ще получиш превъзходни и дълготрайни резултати.

 

За още интересни факти и полезни съвети, последвай Malinovi Laser Center във Facebook и Instagram.

Да хванеш косъма в точния момент

В Лазерна Епилация Пловдив, ние ежедневно помагаме на хората да се сбогуват с нежеланото окосмяване. Въпреки че звучи като лесна задача, всъщност не е!

Знаете ли, че всеки от нас има 5 млн. косъма по тялото. По-голямата част от тях са нежелани от притежателите им?

Виж повече

Съветите на експертите за безопасна лазерна епилация през лятото

Ако вече сте си правили лазерна епилация, тогава знаете, че излагането на слънце преди и след процедурата би било грешка. Това е основно правило за лазерното обезкосмяване,  което от своя страна увековечава мита, че лазерна епилация не може или не трябва да се прави през лятото. Въпреки че е изключително важно да се ограничи прякото излагане на слънце, преди и непосредствено след процедурата, идеята, че лазерната епилация не е безопасна в слънчевите летни месеци, не е вярна.

Виж повече

Какви странични реакции може да има при използването на домашна фотоепилация и IPL?

Подобно на всяка друга козметична или медицинска процедура, използването на IPL за домашна употреба или устройство за лазерна епилация носи риск от усложнения и странични ефекти. Тези ефекти могат да варират при различните хора и зависят от типа и тонуса на кожата.

Независимо дали вече използвате такъв тип устройство у дома или планирате покупка, добре е да сте наясно с най-често срещаните странични ефекти, за да можете да ги избегнете.

Виж повече

Най-добре пазените тайни за лазерната епилация, които трябва да знаете

Лазерната епилация е траен метод за премахване на нежеланото окосмяване, която позволява на жените и мъжете да постигнат по-гладка, по-мека кожа без кола маска, бръснене или болезнено скубане. Но не всичко изглежда такова, каквото е на пръв поглед, когато става въпрос за лазерна епилация. В следващите редове ще ви разкрием скритите тайни на лазерната епилация.

Виж повече