5 популярни мита за лазерната епилация

5 популярни мита за лазерната епилация

Всеки притежава нежелано окосмяване в поне една зона от своето тяло. И въпреки че имаш множество начини да премахнеш космите и в домашни условия (от бръснене до кола маска и епилиращи кремове), тези решения са временни, а косъмчетата ще станат още по-твърди и по-тъмни. Подобни алтернативи предизвикват раздразнения и определено не ти спестяват време.

Ето защо не бива да се учудваш, когато твоите приятели масово прибягват до трайното обезкосмяване с лазерна епилация. Ако обмисляш скоро да се подложиш на лазерна процедура, вероятно четеш усилено множество източници в интернет, изпълнени с разнообразни митове и легенди за лазерната епилация. Те, обаче, са доста далеч от реалността. Виж защо в следващите редове!

Мит 1: Лазерната епилация боли и ще увреди кожата ти

Реалност: Лазерната епилация (особено с модерни технологии като Venus Velocity) отдавна не е некомфортно преживяване. Дори и кожата ти да е малко по-чувствителна, преди процедура винаги се нанася специален гел, който я успокоява и гарантира твоето удобство по време на лазерната процедура.

Ако извършиш лазерната си епилация в специализиран център, в който можеш да се довериш на най-добрите технологии и обучен екип, със сигурност твоята кожа няма да пострада. При правилни параметри на терапията, лазерната енергия ще унищожи само космения фоликул, без да повлияе по какъвто и да е начин епидермиса. Но за целта трябва да избереш внимателно подходящия за теб лазерен център.

Прочети още: Лазерна епилация в кварталния козметичен салон? НЕ е добра идея!

Мит 2: Косъмчетата се връщат обратно

Реалност: Веднъж унищожени, космените фоликули не се появяват отново и можеш да очакваш до 86% трайно премахване на окосмяването след пълния цикъл от лазерни процедури.

Добре е да знаеш, че косъмчетата по тялото ти не растат с еднаква скорост и по еднакво време. За да ги премахнем, всички те трябва да се намират във фаза на растеж. А това е доста трудна задача, тъй като всеки косъм, заедно със своя фоликул, разполагат със собствен биологичен часовник.

Определено, след лазерна епилация ще се сбогуваш с бръснача, ще изхвърлиш съмнителните епилиращи кремове и ще забравиш за подкожните косми. Желателно е да правиш и по 1-2 поддържащи процедури годишно точно за онзи малък брой коварни косъмчета, които са минали между капките (или в твоя случай – между лазерните лъчи)

Мит 3: Необходима е само една процедура, за да премахнеш трайно нежеланото окосмяване

Реалност: Преди всяка процедура, едва 20% от косъмчетата в третираната зона ще се намират в етап на растеж. Ето защо, за да имаш постоянно гладка кожа и за да постигнеш максимални резултати, се нуждаеш от поредица процедури за лазерна епилация. Всяка от тях унищожава все по-голямо количество космени фоликули, докато не започнеш постоянно да усещаш свободата на гладката кожа.

Мит 4: Лазерната епилация не е подходяща за всеки

Реалност: Повечето хора могат да се подложат на серия лазерни процедури – независимо от своя пол, телосложение и цвят на кожата. Най-добри резултати се постигат при тези с по-тъмно окосмяване. За да премахнеш бели, светли, руси или рижавеещи косъмчета, ще се нуждаеш от повече време и упоритост. В някои редки случаи, алтернативи като електролиза биха били по-уместни.

Важно е да знаеш, че ако твоето засилено окосмяване произтича от конкретно здравословно състояние или хормонални проблеми, премахването на нежеланите косъмчета ще се окаже по-трудно и по-непостоянно.

Прочети още: Всичко за лазерната епилация, което трябва да знаеш

Мит 5: Всички апарати за лазерна епилация и всички специалисти са еднакви

Реалност: Ако искаш да се наслаждаваш на изцяло гладка кожа – и то не в рамките на броени дни, трябва внимателно да направиш своя избор и да се довериш на добри специалисти. Такива ще намериш в реномираните дерматологични и лазерни центрове. Квалификацията на екипа, който ще извършва процедурите, и качеството на апарата, който те ще използват, оказват пряко влияние на:

  • Формирането на правилна оценка за състоянието ти
  • Определянето на правилния брой лазерни процедури
  • Усещанията ти по време на процедурата
  • Появата или цялостната липса на нежелани ефекти (болка, обезцветяване, изгаряния)
  • Качеството на крайния резултат

Лазерна епилация в Malinovi Laser Center

Ние ще ти помогнем да усетиш свободата и комфорта, които гладката кожа ти носят. Как?

  • Ние сме ТОП център за лазерна епилация в Пловдив
  • Извършваме лазерна епилация върху всяка зона на тялото
  • Работим с Venus Velocity – златният стандарт за лазерна епилация в световен мащаб
  • Освен с първокласна технология, разполагаме и със страхотен, добре обучен екип
  • Твоите процедури ще бъдат комфортни, ефективни и най-важното – със страхотен резултат!

Ако имаш още въпроси или искаш да запазиш своята безплатна консултация, се свържи с нас във Facebook или ни напиши съобщение тук.