Искаш по-малко нежелано окосмяване? Ето 6 начина да го постигнеш!

Искаш по-малко нежелано окосмяване? Ето 6 начина да го постигнеш!

Макар и да отнема доста време и усилия (особено, когато заложим на бръснене или кола маска), обезкосмяването е задача, която определено си заслужава. То създава усещане за пълна свобода и неповторимо удобство и като че ли е финалният щрих в твоята идеална външност. Ако искаш да имаш винаги гладка кожа, можеш да избереш от множество естетични процедури.

Бръснене

Това е най-популярният (и на пръв поглед евтин) вариант за справяне с излишното окосмяване. За съжаление е и най-нетрайният – установено е, че косъмчетата започват да набождат само няколко часа след премахването им. Макар и лесно за извършване – дори и в последния момент преди важна среща – бръсненето отнема от ценното ти време и прави кожата ти по-суха и по-раздразнена. Създава и риск от врастване на космите под кожата, което води до много некомфортни възпаления.

Кола маска и епилиране

Кола маската е вторият най-популярен начин за премахване на нежеланите косми. Препоръчително е да се прави поне на всеки 2 седмици. За да проработи, е необходимо косъмчетата да са поне 1 cm, за да бъдат отскубнати от фоликула. Но много често те просто биват частично откъснати – особено когато са по-дебели и здрави.

Сред другите недостатъци на тази козметична процедура са, че е много болезнена (особено в чувствителните зони), има опасност от изгаряне на кожата (при употреба на топла кола маска) и отново създава риск от врастване на косъмчетата под кожата.

Епилаторът е алтернатива на кола маската, но механизмът на действие е почти същият. Тук косъмчетата отново трябва да са малко по-дълги и отново могат да бъдат скъсани вместо напълно отскубнати. Процедурата е болезнена в по-нежните зони от тялото, а появата на подкожни косми е почти гарантирана.

Депилиращи кремове

Депилиращите кремове са удобен и сравнително евтин метод за премахване на окосмяването по тялото. Те трябва да се използват с особено повишено внимание, особено ако кожата е чувствителна. Поради химичния им начин на действие, те крият риск от изгаряне и алергична реакция. Ако неволно оставите крема да престои повече време от оказаното, може да предизвикате потъмняване на кожата.

Електролиза

Това изключително болезнен метод за трайно премахване на излишното окосмяване, който не е широко разпространен. При него в космения фоликул се въвежда малка и изключително тънка игла, по която преминава електрически ток. Енергията унищожава фоликула и оттам предотвратява повторната поява на косъма.

Процесът е много дискомфортен за пациента и отнема изключително дълго, тъй като всеки фоликул и косъм се третират един по един. За големи зони (като крака, гръб, корем) процедурата е много трудоемка и доста скъпа. Понякога се налага да се направят и допълнителни процедури, които не могат да се определят предварително. Също така рискът от пигментация на кожата е много голям.

Лазерна епилация

Лазерната епилация е възможно най-добрият метод за премахване на нежеланото окосмяване, който има наистина трайни резултати.

При нея лазерният лъч се абсорбира от косъма, преминава по неговата дължина, достига до космения фоликул и го унищожава термично. На мястото на стария фоликул не се появява нов. Така се прекратява и образуването на нови косъмчета.

За разлика от другите алтернативи, лазерната епилация (проведена с висококачествена апаратура като Venus Velocity) не носи неприятни усещания. Хората, които се подлагат на подобна процедура казват, че усещат гъделичкане или боцкане, но не и болка. Лазерните сесии се извършват на всеки 45 дни, а препоръчителният им брой варира от 6 до 12, в зависимост от зоната. При необходимост, веднъж в годината се извършва и поддържаща процедура.

 

Malinovi Laser Center ще те накара да усетиш свободата и комфорта, които гладката кожа ти носят. Ние сме най-добрият специализиран център за лазерна епилация в Пловдив и извършваме процедури на всяка зона на тялото. Работим с Venus Velocity – златният стандарт за лазерна епилация в световен мащаб. Благодарение на първокласната технология и нашия добре обучен екип, твоите процедури ще бъдат комфортни, ефективни и най-важното – без болка!

Ако имаш още въпроси или искаш да запазиш своята безплатна консултация още днес, ни се обади на +359 877 53 53 55 или ни пиши във Facebook и Instagram.

 

ПРОЧЕТИ ОЩЕ: